Vad kostar en inglasning - NIKA
Vad kostar en inglasning - NIKA

Vad kostar en inglasning?

Exakt kostnad att glasa in

 • Skräddarsydda lösningar

Du kan enkelt få reda på vad din inglasning kostar. För exakt totalkostnad kontaktar vi dig gratis, ange dina kontaktuppgifter på:

 

Fråga pris inglasning »

 

Varför måste vi kontakta dig? Det finns allt för många parametrar att ta hänsyn till för att kunna ge en rättvis prisbild. Vi måste därför ställa några kontrollfrågor via e-post eller telefon. Tjänsten är helt gratis! Kom ihåg att dina uppgifter endast används för detta ändamål – läs gärna vår sekretesspolicy. Passa på att ställa frågor när vi hör av oss! Här nedan kan du läsa mer om vad som är viktigt när man prissätter en inglasning.   

 

 

Priser på inglasning – parametrar:

 • Hur mycket glas behövs? 
 • Vilken typ av räcke?
 • Önskas extra räckesbeklädnad?
 • Vilken glastjocklek? (6, 8 eller 10 mm)
 • Behöver du bygga till ett tak?
 • Behövs markarbete? (uteplats/altan)
 • Tillbehör såsom solskydd/insynsskydd?

Fråga oss vad just din inglasning kostar – alla inglasningar är skräddarsydda och olika. Eftersom det är så många parametrar som spelar in så är det svårt att svara på vad det kostar generellt. Begär offert så kontaktar vi dig och frågar om hur balkongen eller altanen ser ut och hur mycket som ska glasas in. Du får därefter ett uppskattat totalpris för just din inglasning. Ibland krävs dock ett hembesök för exakt pris vilket vi också gör helt gratis.

 

Snabbguide: Att glasa in » 

Bilder: Inspiration inglasad balkong »

 

Här kommer en genomgång över våra system. Fråga oss om du har speciella önskemål – vi skräddarsyr efter dina behov! 

Glasa in med NIKA®

 • Ramfritt – delat system (film nr 1). Denna inglasning monteras från räcket och upp där infästningen sker i balkongplattan ovanför. Saknar du en balkong ovanför din så kan vi bygga ett tak där vi sedan fäster systemet i takkonstruktionen. Det delade systemet kan kompletteras med separata öppningsbara räckesglas alternativt heltäckande räckesbeklädnad i kompositmaterial. Det går dock lika bra att bara glasa in från räcket och upp om man inte har behov av att sätta något på själva balkongräcket. NIKA Universal är ett ramfritt, hängande vik-in-system som enkelt kan öppnas upp helt eller delvis. Systemet lämpar sig väl för balkonger där man är mån om yta och det praktiska med att kunna öppna glasen som ”vanliga fönster” i brösthöjd.

 

 • Ramfritt – fullhöjdsglas (film nr 2). Denna inglasning monteras från golv till tak, d.v.s. hela glasdörrar. Fullhöjdsglasen kan antingen vara av hängande modell med infästning i balkongplattan ovanför eller stående system med vikten på marken. Vi hjälper dig att avgöra vilket som lämpar sig bäst för dig i just ditt fall. NIKA Fullhöjdsglas / Terrassinglasning är ett ramfritt system som enkelt kan öppnas upp helt eller delvis. Systemet lämpar sig väl för balkonger, terrasser/altaner där man vill ha hela glasdörrar utan synliga ramar. 

 

 • Med ram – skjutglas/skjutdörrar (film nr 3). Kan monteras både som balkonginglasning eller som en fullhög inglasning på t.ex. en altan/uteplats. Systemet är ståendes på en profil där varje dörr glider på en separat glidskena. Systemet lämpar sig väl för terrasser, altaner och uteplatser. Inglasningen kan anpassas med en zon av tonat/frostat glas för t.ex. insynsskydd en bit upp från golvet.  

 

 • Takkonstruktion – glas/kanalplast. Har du en balkong längst upp i fastigheten och saknar tak så erbjuder vi en komplett lösning med bärande balkar i aluminium och takbeklädnad med glas alt. kanalplast.  

 

 • Glasräcke. Vi tillverkar och monterar glasräcken för både den privata marknaden och på projektbasis till nyproduktioner och balkongrenoveringar. 

 

NIKA Inglasning sedan 1988

Alla våra produkter är CE-märkta och tillverkas i vår fabrik i Finland. NIKA erbjuder en skräddarsydd helhetslösning från fabrik till montage. Välkommen att bolla dina tankar med oss så ger vi dig tips på vägen till ett lyckat projekt!

Vad kostar inglasningen »  

 

Film 1. Ramfritt – delat system

 

Film 2. Ramfritt – fullhöjdsglas / terrassinglasning

 

Film 3. Med ram – skjutglas / skjutdörrar

 

Begär prisuppgifter:

Kostnadsfri rådgivning! Vi kontaktar dig och berättar mer!

Finns bygglov för inglasning?
JaNej

Var upptäckte du NIKA första gången?
Sökmotor (t.ex. Google)InstagramFacebookTidningsannonsRekommendationÖvrigt