Glasa in balkong

« Tillbaka – steg för steg

1. Vilket system?

  • Ramfritt vik-in-system
  • Skjutglas med ram

Båda dessa varianter går att öppna helt eller delvis. Det ramfria systemet viker man in, inåt balkongen, och samlar glasen mot fasadens sida. Skjutglas med ram går endast att skjuta i sidled och går inte att vika in.

2. Fullhöga glas eller delat?

Oavsett om du väljer ramfritt system eller skjutglas så går dessa att få som hela glasdörrar från golv till tak eller som en kortare variant från balkongräcket och upp s. k. delat system. Väljer man det delade system från räcket och upp kan det ibland krävas separata glas på räckets insida för att få tätt. Vilket system du än väljer kommer du fortfarande att få en helt inglasad balkong.

3. Typ av balkongräcke?

  • Jag har ett heltäckande räcke (t.ex. helt plåt- alt. glasräcke)
  • Jag har inte ett heltäckande räcke (t.ex. perforerad plåt med små hål, pinnräcke etc.)

Har du exempelvis ett heltäckande plåträcke så är alltså ett delat system från räcket och upp helt tillräckligt. Du kan då som tillval välja en högblank vit dekorvägg som monteras på insidan av räcket om du ändå vill täcka den nedre sektionen. Har du däremot ett balkongräcke med perforerad plåt (små hål) alternativt pinnräcke så krävs det även separata glas på själva räcket vid val av det delade systemet. Alla våra räckesglas går också att öppna vilket underlättar rengöring av glasens utsida. Ibland kan räcket bestå av både en heltäckande del och en öppen del, i det fallet monteras räckesglas endast på den del som är öppen/perforerad. Det fullhöga systemet kan monteras innanför alla balkongräcken och löper från golv till tak som glasdörrar.

Inglasade balkonger | NIKA Ramfria glas

Varianter av inglasning:

Ramfritt system på befintligt glasräcke

Ramfritt delat vik-in-system. När man redan har ett glasräcke räcker det med inglasning från räcket och upp. Detta är ett ramfritt vik-in-system från räcket.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu stänger vi ute höstrusket 🍁 med NIKA! Stiligt! #balkonginglasning #inglasning #glasräcke

Ett inlägg delat av NIKA inglasning AB (@nikainglasning)

Ramfritt system med separata räckesglas

Ramfritt delat vik-in-system + räckesglas. Ytterligare ett delat system från räcket och upp. På räcket sitter separata glas på insidan för att täcka alla håligheter i räcket. Räckesglasen går att öppna inåt balkongen för rengöring. 

Ramfritt system på plåträcke

Ramfritt delat vik-in-system + räckesbeklädnad. Ytterligare ett delat ramfritt system från räcket och upp. Även här är en vit räckesbeklädnad monterad på räckets insida som tillval.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av NIKA inglasning AB (@nikainglasning)

 

Skjutglas med ram

Skjutglas delat system med ram. Här syns delat system med ram från räcket och upp. Skjutpartier med ram går att få både som delat eller fullhöga glas. Ramen lackas i samma kulör som gäller i din fastighet. 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av NIKA inglasning AB (@nikainglasning)

Ramfritt system med separata räckesglas

Ramfritt delat vik-in-system + räckesglas. Här syns också ett delat system från räcket och upp. Detta räcke är dock perforerat d.v.s. här finns små hål i räcket. För att få helt tätt monteras därför i detta fall separata glas på räckets insida. Räckesglasen är öppningsbara för rengöring.  

Ramfritt system på plåträcke före/efter

Ramfritt delat vik-in-system + räckesbeklädnad. Här syns delad ramfri inglasning från ett plåträcke och upp. Här har man även valt en vit räckesbeklädnad på räckets insida. Vit räckesvägg finns som tillval men är inte nödvändigt eftersom plåträcket redan är helt slutet.  

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av NIKA inglasning AB (@nikainglasning)

Ramfritt system sett utifrån

Ramfritt delat vik-in-system från utsidan sett. Detta är från ett projekt i Sundbyberg.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pågående projekt i Sundbyberg, glada och nöjda boende har börjat året med inglasad balkong 👌 Riktigt läckert!

Ett inlägg delat av NIKA inglasning AB (@nikainglasning)

Ramfritt system fullhöga glas

Ramfria fullhöjdsglas vik-in-system. Här har vi monterat ett ramfritt vik-in-system fullhöjdsglas. Före- och efterbild, inglasningen monteras från golv till tak innanför befintligt räcke.

Inklusive montage och trygg garanti

Vad kostar det att glasa in balkongen? Kontakta oss så återkommer vi med prisuppgifter. Vi kan även besöka dig kostnadsfritt och visa vårt system! Väljer du att beställa inglasning sker betalning efter att allt har monterats. Vi erbjuder även räntefri delbetalning upp till 36 månader.

    Finns bygglov för inglasning? JaNej Var upptäckte du NIKA första gången? Sökmotor (t.ex. Google)InstagramFacebookTidningsannonsRekommendationJag såg en NIKA-bilÖvrigt